INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

10.4.09

Business Value of Virtualization

Přemýšlel jsem nad tématem, které by v sobě spojovalo informatiku a ekonomiku a našel jsem na webu nový článek, který pojednává o aktuální problematice v oblasti
ICT – o virtualizaci. Srovnává výsledky průzkumu , během kterého byly získány údaje o ekonomickém efektu uplatnění tří různých scénářů implementace virtualizace na ukazatel „Total Cost of Ownership“, jeden z moderních ekonomických ukazatelů účinnosti racionalizačních a inovačních aktivit podniků. Informatici mi odpustí trochu té ekonomiky  a ekonomové mi odpustí trochu víc té moderní informatiky.
Téma článku je: „Business Value of Virtualization“
Zde je detailnější titulek a abstrakt článku: 
Business Value of Virtualization: Realizing the Benefits of Integrated Solutions  IDC on Virtualization TCO
IDC has completed extensive research on the business value organizations are gaining from virtualization. Their analysis examines different levels of virtualization deployment and outlines the total cost of ownership of each one.  See the dramatic differences among the scenarios presented and learn how to increase numbers of users supported, improve availability and enable application scalability. Plné znění ( 17 stran v PDF souboru ) najdete na mém portálu na adrese:
http://www.akamonitor.cz/businessvalueofvirtualization.pdf