INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

29.3.09

Ohromné bohatství poznatků máte po ruce – Google Scholar

Věřte nebo nevěřte, ale na webu najdete nejen několikastránkové ukázky knih, ale rovněž celé kapitoly, nebo i celé neskenovaný knihy. Jak se k nim dostat? Poslouží vám služba Google Scholar. Můžete si ji vyzkoušet nejen přímo na portálu Google, ale i na stránce – rozcestníku pro weblogy AKA MONITORU: http://weblogy.akamonitor.cz. Stačí zadat název knihy, klíčové slovo/frázi, nebo jméno autora a Googlre Scholar vám nabídne odkazy na výběr z databáze. Chcete si to zkusit? Zadejte si do prohlížeče uvedenou adresu. Kousek pod záhlavím stránky uvidíte bránu služby Scholar. Zadejte do pole název knihy „Data Duality Assessment“ a klikněte na spusťte hledání - Search. Výsledek se objeví na samostatné stránce. Podobně si můžete vyzkoušet hledání podle jména autora: zadejte „Maydanchik“ ( bez uvozovek).  Kliknete-li na „CO TO JE?“ dostanete se na stručný popis služby.
Máte-li někde na webu svoji stránku, do které byste chtěli umístit bránu této služby, dozvíte se znění kódu v HTML, který  vložíte do kodu své stránky a uploadujete do svého prostoru na webu. Dále si jistě poradíte sami. Budete překvapeni, co všechno pomocí služby Google Scholar najdete.