INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

23.3.09

Původní recenze knihy "Špičková prezentace" - CPress

Computer Press vydal knihu, která získala první místo v žebříčku řady předních knihkupectví a odborných časopisů. Název
“Špičková prezentace – Jak zaujmout a přesvědčit posluchače“ , považuji po prostudování knihy za  zcela oprávněný.
Rozhodl jsem se spojit recenzi se záznamem hlavních myšlenek a sepsal jsem recenzi-konspekt knihy.

Zúčastnili jste se v poslední době nějakých prezentací? Kolik z nich byste mohli označit za vynikající, mimořádné, skvělé, úžasné nebo pozoruhodné? A o kolika z nich byste mohli říct, že byly průměrné, běžné, obyčejné, nezajímavé nebo všední? Pokud jde o styl prezentování, psychické rozpoložení a odbornost, nenajdeme dva lidi, kteří by na tom byli stejně. Každý člověk a každá prezentace jsou unikátní. Kniha Špičková prezentace neslouží k tomu, aby nás donutila používat předem navolený styl. Jejím cílem je doplnit a posílit náš současný styl a pomoci dosáhnout záplavy výhod plynoucích z rozvíjení výjimečných prezentačních dovedností.


Dosažené výhody získané aktivním studiem knihy mohou ovlivnit každou stránku našeho života. Úroveň naší schopnosti prezentovat může ovlivnit náš příjem i profesní postup. Může se odrazit v osobních vztazích a schopnosti vést a přesvědčit druhé. Může ovlivnit výběr povolání i dosaženou reputaci.


Svoji recenzi/konspekt, kterou jsem vystavil na webu, uzavírám citací slov autora uvedených v závěru knihy:
“Aby vaše prezentace byly výjimečné, musíte neustále překonávat očekávání publika. Berte tuto knihu do ruky co nejčastěji, zvláště před důležitými prezentacemi, stejně jako vás školitel provází obtížnými situacemi. „


Odkaz na recenzi najdete v rozcestníku mých recenzí na adrese:
http://ebooks.akamonitor.cz/recenze/