INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

20.3.09

BeeWiser - nový e-learningový projekt pro veřejnost zdarma

18. březena 2009 opublikovala Jana Budinská text týkající se možností využití interaktivního on-line systému firmy StringData.

E-learning hraje V oblasti vzdělávání, především pro účely školení a testování zaměstnanců, čím dál větší roli. Jde o moderní způsoby předávání znalostí elektronickou formou. I elektronické vzdělávání však od svého vzniku prošlo vývojem od jednosměrného poskytování informací k interaktivním formám, umožňující nejen efektivnější výuku, ale i možnost ověřování nabytých znalostí a zpětné vazby od účastníků elektronických kurzů. I vzdělávání může být dnes součástí trendu s názvem Web 2.0.

BeeWiser je pro veřejnost k dispozici zdarma. Každý si na něm po registraci může vytvořit vlastní trénink, ať už čistě prezentační, nebo obsahující kontrolu naučených znalostí. Svoje kurzy a tréninky může uživatel dokonce i zpoplatnit - pokud disponuje netriviálními, užitečnými znalostmi, jeho kurz se může jiným uživatelům vyplatit sdílet. Kromě tohoto volného použití
nabízejí tvůrci možnost vytváření tréninků a testů dle zadání a konzultace ohledně problematiky e- learningu. Firmy, jimž je produkt určen především, mohou totiž používáním elektronických výukových programů významně snížit náklady na školení a vzdělávání svých pracovníků.
Adresa článku:
http://www.itbiz.cz/beewiser-e-learning

BeeWiser je interaktivní online systém nové generace pro elektronické vzdělávání a testování znalostí s možností následné certifikace. Systém má implementovány vyspělé nástroje pro intuitivní tvorbu obsahu vlastních e-learningových kurzů (mj. metodou "Drag & Drop" podobné vytváření klasického Microsoft PowerPointu), ověřování znalostí pomocí testů a následné certifikační scénáře. Samotné e- learningové kurzy a testy mohou být spouštěny definovanými skupinami uživatelů v souladu s určitými právy a časovými předpisy, které mohou mj. korespondovat vnitrofiremními skupinami uživatelů, interních oddělení a podobně. Součástí systému je též sekce pro vytváření a spouštění navazujících certifikačních testů, s jejichž pomocí
je možné ověřovat nabyté znalosti jednotlivých uživatelů (díky absolvování e-learningových kurzů), a to včetně generování elektronicky podepsaného certifikátu, který lze dále sdílet.

Na rozdíl od služby YouTube či ostatních populárních videoserverů, obsah v BeeWiseru může být kompilován ze širokého spektra médií - textu, html, obrázků, videa a dalších. Pomocí dostupných interaktivních komponent v rámci systému je možné uživatele testovat a získávat od nich zpětnou vazbu. V závislosti na vytvořeném obsahu může být BeeWiser užíván nejen pro
e-learningové kurzy a certifikaci, ale též i pro prohlížení a sdílení standardních firemních prezentací. BeeWiser jako systém též průběžně analyzuje výsledky a generuje odpovídající reporty.
Adresa stránky věnované produktu:
http://www.beewiser.com/