INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

14.3.09

On-line prohlížeč a editor PDF souborů zdarma

Zdarma dostupný Adobe Reader neumožňuje upravovat hotové PDF (až na drobnosti), navíc každý start prohlížeče kvůli jeho zobrazení na webu trvá docela dlouho. Zahraničními servery teď putují zprávy o webové aplikaci PDFVue, která slouží k pohodlnému zobrazení PDF bez nutnosti instalace jakéhokoli doplňkového programu do počítače. Vystačíte si jen s webovým prohlížečem. Chcete si prohlížet dokumenty PDF uložené na internetu, ale vadí vám načítání
Adobe Readeru? Chtěli byste mít možnost alespoň částečně soubory PDF upravovat? PDFVue vám to umožní. Zadarmo. Zamysleme se nad tím, co potřebujeme od prohlížeče dokumentů PDF. Především je to zobrazení obsahu souborů, ovládací prvky pro přechod mezi stránkami v dokumentu, možnost zoomování náhledu na stránku a možnost kopírovat text z dokumentu do schránky. Pracujete-li s internetem, pak ještě oceníte integraci PDF čtečky do webového prohlížeče. A to bude tak vše.
Adobe Reader a jeho různé alternativy (třeba Foxit PDF Reader) nabízejí vyplňování formulářů, tisk a řadu dalších funkcí, které však využijeme velmi zřídka. Prohlížení obsahu v jednoduchých PDF (bez multimediálního obsahu vkládaného třeba přes Adobe Acrobat 9), je tím nejdůležitějším. Takže neváhejte a zkuste si to na internetu s pomocí on-line prohlížeče PDFVue.
Podrobný popis práce s PDFVue najdete na TÉTO adrese:
Samotný editor na adrese: http://www.pdfvue.com/