INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

25.3.09

Výběr informací z aktuálních čísel časopisů

Dnes jsem se pustil do monitoringu obsahu časopisů, které dostávám a nejvíce mne zaujaly články v časopise Computer 6/09. Co je v něm tak zajímavého?
Především je to několik článků, jejichž obsah ocení ti, kdo se 
chystají vytvořit si domácí síť. Odpovídá na otázky:
- Proč mít doma síť
- Wi-fi prakticky
- Jak ukrýt kabeláž
- Kabelové sítě
- Sdílení internetu v domácí síti
- Nastavení sítě ve windows.
Druhým článkem, který ocení každý, kdo pracuje na počítači a občas stahuje obsah z internetu (obrázky, hudbu, texty...) je text 
nazvaný: "Mýty a pověry: rozpleťte síť autorského zákona". Dozvíte se v něm například, že dokud naše zákony zůstanou, jak jsou, můžeme mít všechnu hudbu světa zadarmo.
Někdo ocení i krátké pojednání na téma: Matematické výrazy ve wordu. Informace o dalších zajímavostech v aktuálních číslech časopisů z oblasti ICT, ekonomiky a managementu, se snadno kdykmoliv dozvíte na stránce mého weblogu nazvaného "5xnej":
www.akamonitor.cz/5xnej.htm
Weblog obsahuje adresy webových stránek všech monitorovaných časopisů.
Nakonec 2 krátké informace:
REGINO
- tak se nazývá program, který je určen k vyladění, zabezpečení a optimalizaci systému windows. Obsahuje více než 300 funkcí a další nástroje pro usnadnění práce s vaším počítačem. V seznamu funkcí nechybí vytvření seznamu MP3 souborů, vyčištění disku, správa spuštěných programů po startu, editace registru atd.
Příkaz "&safe=no"
- přidáte-li tento příkaz ( bez uvozovek ) za adresu stránky hledání ve vyhledávači Seznam.cz, zrušíte automaticky nastavenou funkci blokování stránek s erotickým obsahem. Seznam.cz totiž zavedl filtrování výsledků svého vyhledávání a tento filtr nastavil jako standard. ( To jenom kdyby se vás někdo na to ptal, jinak to jistě potřebovat nebudete :).