INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

30.7.09

Na fotografie s GPSkou

Pomocí každého GPS přístroje zatím fotografie nepořídíte, ale i tak se ho vyplatí vzít s sebou na focení do přírody i do města. GPSka vás nejen zavede k pokladu nebo na to správné fotogenické místo, ale většinou i zapisuje prošlou trasu (tracklog). Z tohoto záznamu si v Zoner Photo Studiu můžete k fotografii přiřadit údaje o místu pořízení.
 
GPS přístroj je již běžnou součástí výbavy pro cesty do přírody i do města. Pomáhá nám v orientaci anebo zavede nás třeba k pokladu při hře geochaching . Většina přístrojů si však také pamatuje námi prošlou trasu, tzv. tracklog. A právě tento záznam můžete v Zoner Photo Studiu použít můžete k fotografii přiřadit údaje o místu pořízení.
 
Pořídili jste krásné snímky a neznáte k nim souřadnice? Pokud jste zrovna neměli s sebou GPSku nebo již nemáte tracklog, můžete si místo pořízení vyhledat na mapě a díky Zoner Photo Studiu přidat k fotografii GPS souřadnice dodatečně.
 
Zeměpisné souřadnice ze záznamu (tracklogu) GPS přidáte k sérii fotografií v okně Průzkumník pomocí funkce Přiřadit GPS údaje z nabídky Informace | GPS.
 
Více se dozvíte v tutoriálu na adrese:
http://www.zoner.cz/podpora/tutorial-gps.asp
Zdraví Vás Arnošt Katolický