INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

29.7.09

Adobe Photoshop LIGHTROOM 2 - RECENZE KNIHY

Adobe Photoshop LIGHTROOM 2 - RECENZE KNIHY
Kompletní průvodce pro fotografy
Autor: Martin Evening
Český překlad vydal ZonerPress
 
V několika málo posledních letech došlo v oblasti fotografování k velkým změnám. Díky digitální technologii se nyní fotografování těší široké oblibě. Snímky ze současných špičkových digitálních zrcadlovek se svojí ostrostí, detaily a možností zvětšování mohou s přehledem měřit s většinou snímků pořízených na středoformátový film.
 
Martin Evening, mezinárodně uznávaný fotograf a autor řady publikací, představuje ve své knize celkový a detailní pohled na možnosti Lightroomu. Jeho přístup se nezabývá pouze jednoduchým využitím skvělých editačních možností Lightroomu. Vychází ze zkušeností a postupů, které sám ve své praxi profesionálního fotografa používá. Nabízí ucelený pracovní postup, dokumentovaný jak na praktických ukázkách, tak na postupném a detailním procházení jednotlivých možností Lightroomu. Čtenář má tak možnost důkladně se seznámit se všemi moduly Lightroomu, s množstvím jeho nástrojů a naučí se je efektivně používat. Lightroom je možné využívat okrajově, neefektivně nebo se v něm zcela utopit, ale publikace Martina Eveninga nabízí způsob, jak rozsáhlé možnosti tohoto produktu efektivně zvládnout.
Lidem z vývojářského týmu Lightroomu nešlo jen o to poskytnout fotografům nový produkt, který by jim pomohl vytvářet lepší snímky. Chtěli také dosáhnout toho, aby práce s fotografiemi byla příjemná, a dokonce zábavná. Chtěli vytvořit zcela nové prostředí pro zpracování digitální fotografie.
Vyjádřit svůj názor na knihu, která je věnována softwarovému produktu, bez toho, abych si s produktem seznámil nešlo. Proto jsem si Lightroom2 nainstaloval a téměř měsíc jsem s ním pracoval. Myslím, že se autorům programu podařilo dosažení jejich cíle na výbornou.
Ukázky prostředí Lightroomu2 najdete na adrese: www.akamonitor.cz/lightroom/.
Plné znění mé recenze najdete na adrese: http://www.akamonitor.cz/mevening.htm
Arnošt Katolický