INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

18.5.09

Practical uses for Microsoft Vine - mikroblogovací a výstražný systém

V této zprávě vás chci seznámit ( formou rešerše ) se službou, která může lidstvu velmi pomoci v nejtěžších chvílích.

Microsoft zahájil testování nové upozorňovací a mikroblogovací služby s názvem "Vine". Ta v sobě kloubí funkci podobnou službě Twitter nebo Facebooku s výstražným systémem. Myšlenka systému VINE vzniklad v krizové situaci kolem hurikánu Katrina, který postihl jih USA před čtyřmi lety.  Vine bude přijímat krátké stavové zprávy přátel ( má umožit i propojení s Facebookem a Twittrem). Bude moci sledovat i zprávy a bezpečnostní výstrahy ze zvolené oblasti. Vine je zatím určený pro americký trh. Bude sledovat cca 20.000 lokálních a celostátních informačních zdrojů a meteorologické výstrahy. Podle Microsoftu by VINE měl být systém, který budou moci uživatelé použít pro komunikaci s rodinou v případě, kdy v krizové době selže telefonní nebo mobilní síť.

Více na TÉTO adrese:

---
Vine: Microsoft jde do světa sociálních médií s bezpečnostními informacemi

Microsoft s Vine nehodlá konkurovat sociálním sítím ani jiným formám komunikace, bude pouze využívat propojení s nimi. Základní funkce budou zdarma, další nadstavbové a prémiové služby budou placené a určené pro společnosti. TAMMY SAVAGE, general manager projektu Vine, definoval jako “službu služeb”, v originále service of services. Důležitá je zejména integrace nejrůznějších služeb do jednoho místa. V regionu Seattlu se testování funkcí účastní místní občanské organizace, členové pokusně vytvářejí a přijímají nejrůznější reporty. Spolupracovat má třeba i bezpečnostní složka společnosti Boeing. V systému bude možné zobrazovat například i upozornění odesílaná Facebookem beno Twitterem. Napojení na dvě důležitá sociální média jistě nejen vývojáři projektu pokládají za nezbytnou nutnost. Plánováno je také posílání a příjem zpráv pomocí automatické hlasové technologie (což splní požadavek systému opravdu pro každého, tedy i pro nevidomé uživatele).

Více na TÉTO adrese.

---

Výběr ze zahraničních zdrojů

------------------------------------
Welcome to Microsoft Vine

The Microsoft Vine Beta connects you to the people and places you care about most, when it matters. Stay in touch with family and friends, be informed when someone needs help. Get involved to create great communities. Use alerts, reports and your personal dashboard to stay in touch, informed and involved. Microsoft Vine is currently a beta service, which means we need your feedback and ideas to make it great. Watch the videos to learn more, then, provide your e-mail address to request an invitation

Více na TÉTO adrese.

---

VINE - Fact Sheet

http://www.vine.net/static/pdf/vine_factsheet.pdf

---

Microsoft – Forum věnované systému VINE

http://social.microsoft.com/Forums/cs-CZ/vine/threads

---

Practical uses for Microsoft Vine

Checking back in on a subject I think many of you would be interested in reading. There's been a lot written in the press lately about how people will use Microsoft Vine. Many of the articles, like this one, talk about Vine's potential to help people in emergency situations. Helping people and communities in times of crisis is an important part of our mission. But we built Vine to be useful in everyday situations, too. We believe that the only way you'll ever use Vine during an emergency is if you're already familiar and comfortable with it in your everyday life

Více na TÉTO  adrese.

---

Meet Vine, Microsoft's superhero software

With a new product called Vine, Microsoft is tackling the issue that, in the Digital Age, contact management is no longer static--where you are and what you're doing at a given moment can matter just as much as what your cell phone number is. But instead of focusing on roving business travelers, Vine's slant is community management and emergency preparedness. It's in a private beta test right now.

Více na TÉTO adrese.