INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

23.5.09

Microsoft představí nový vyhledávač

Ve své práci s počítačem nejvíce využíváme internetový prohlížeč a internetový vyhledávač. Proto se domnívám, že vás bude zajímat zpráva, podle které bychom se mohli těšít na zcela nový vyhledávač, který by nám měl naši práci ještě více usnadnit. Finanční noviny citují americký list Wall Street Journal, podle kterého americký softwarový gigant Microsoft příští týden pravděpodobně poprvé představí veřejnosti novou verzi svého internetového vyhledávače pod názvem Kumo.
Kumo by měl mezi uživateli uspět především díky zcela novému vyhledávacímu
jádru, které Microsoft získal po akvizici společnosti Powerset. Pro Microsoft je Kumo velkým želízkem v ohni, společnost doufám, že se jí s jeho pomocí podaří získat zpět alespoň část trhu s internetovým vyhledáváním a internetovou reklamou, kterému dnes dominuje Google. Nový portál nabídne kromě vyhledávače také další služby, a to především z oblasti zábavy, telekomunikace, vzdělávání a vývoje počítačového hardwaru a softwaru. Na dnes používaném portálu Live.com budou
v budoucnu soustředěny aplikace, jako je Live Mesh, Office Live a další, a ten tak bude sloužit převážně k práci.
Zdroje:
Microsoft
Finanční noviny
Digitalne.stahuj
A ještě odpověď na dotaz, který jsem obdržel.
O tom,jak stahovat podcasty se dozvíte na TÉTO adrese.