INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

8.10.09

Excel 2007 v příkladech - 150 příkladů ke stažení

MS Excel patří nesporně (nejen) u ekonomů, účetních  a manažérů, k nejvyužívanějším programům. 
Současně je jedním z programů, jejichž funkční potenciál je poměrně málo využíván. Důvody jsou dvojí. Některé funkce jsou málo využívány proto, že uživatelé Excelu tyto funkce prostě neznají. Jiné jsou málo využívány proto, že uživatelé je sice znají, ale nemají dost dobrou představu o možnostech jejich efektivního využití. V těm autorům, kteří se snaží tuto situaci změnit, nesporně patří Josef Pecinovský. 

Excel 2007 v příkladech - Podtitul: řešené úlohy – 2. aktualizované vydání
Vydala GRADA - Edice:  Průvodce - Autor:  Josef Pecinovský
Druhé aktualizované vydání úspěšného bestselleru tohoto českého odborníka na kancelářské programy vyšlo v tomto roce v GRADĚ v edici Průvodce. Autor má velké praktické zkušenosti s vyučováním Excelu, a to jak na střední škole, tak v kurzech pro uživatele počítačů z praxe. Při této činnosti použil desítky příkladů, které tvoří základ této knihy. Kniha  obsahuje na 150 řešených příkladů, které zahrnují nejčastější problémy ze všech oblastí, v nichž lze Excel využít, především tedy ve školství, v kancelářích a v domácnosti. Příklady jsou řazeny tak, aby se při práci s Excelem přecházelo od jednodušší problematiky ke složitější. Některé příklady však rozsah výše uvedené publikace překračují, což platí zejména o kapitolách, které se týkají databází, kontingenčních tabulek, scénářů a sestavení jednoduchých maker.

Zřejmě to nebude první kniha o Excelu, s kterou se setkáváte a budete si proto chtít ověřit do jaké míry by studium této knihy mohlo být pro vás přínosem.
GRADA vám pro toto rozhodování nabízí nezvyklý komfort. Především chci upozornit na skutečnost, že všechny příklady použité v knize jsou k volnému stažení na strákách GRADY věnovaných této knize. 

Více informací o knize a o autorovi najdete na adrese: ZDE-ZDE
Využitím odkazu „Google preview“ si můžete prolistovat 20 % knihy: ZDE-ZDE
Úplná sada příkladů z knihy ke stažení na adrese: ZDE-ZDE