INFOSERVIS AKAMONITORu

Kopie zpráv zasílaných pracovníkům FEK-ZČU. Weblog je součástí vzdělávacího a zpravodajského portálu AKA MONITOR www.akamonitor.cz. Stránka weblogu není veřejná, je přístupná pouze osobám, zařazeným do databáze Infoservisu Akamonitoru. Kopírování obsahu je podmíněno souhlasem správce weblogu - doc. Arnošta Katolického.

Moje fotka
Jméno:
Místo: Plzeň, Czechia

Internetový publicista provozující AKA-MONITOR ISSN 1804-042X www.akamonitor.cz,.

22.10.09

5 způsobů jak efektivně využít USB flash disky - Informace - Katolický

Dobrý den přátelé!
USB flash disky jsou, od doby floppy disků, nejvýhodnějším mediem k dočasnému uložení dat. Možná, že se vám bude hodit nápověda, jak lze toto medium využít ještě lépe.
Na stránce svého Infoservisu jsem vystavil kopii videa ( v angličtině ), na kterém vás autor seznámí hned s pěti způsoby efektivního využití USB disků. Patří sem:
- Running portable applications and application suites (check out PortableApps.com)
- Booting Windows or Linux from the drive (check out these TechRepublic resources, “Create your own bootable USB flash drive for Windows XP”, “SolutionBase: Puppy Linux teaches an old dog new tricks”, and “Linux in your pocket: Run SLAX from your USB keychain”)
- Speeding up Windows Vista or Windows 7 with ReadyBoost
- Creating a Windows password reset disk with the USB key instead of a floppy
- Using the flash drive like a key to lock your computer (check out Predator)
Ale pozor, autor vás rovněž upozorňuje na jedno nebezpečí pro firmy - na těchto malých potvůrkách lze snadno nepozorovaně odnést důležitá firemní data.
Kopii videa ( v angličtině ) najdete na adrese: 
http://www.akamonitor.cz/infoservis.htm
Zdraví Vás
Arnošt Katolický